Tom Henks osvojio neslavnu Zlatnu malinu za ulogu u filmu „Elvis” 1Fotografija: EPA-EFE/DARREN ENGLAND

U filmu „Elvis“ (2022) Tom Henks tumači bivšeg menadžera Elvisa Prislija, okrutnog i pokvarenog pukovnika Toma Parkera, a prema oceni kritičara zaslužuje nagradu za najgoreg sporednog glumca. Više detalja pročitajte u nastavku…

Uoči dodele Oskara u nedelju, održana je dodela nagrada Malina, koja ističe najgore izvedbe. Maline, koje se opisuju kao „ružni rođak Oskara“, započele su 1980. kao Zlatna malina, koju su osmislili diplomci filmske škole UCLA i veterani filmske industrije Džon Dž. B. Vilson i Mo Marfi. Više od 1100 članova Malina iz Sjedinjenih Država i dvadesetak drugih zemalja glasa o nagradama, navodi se na zvaničnom sajtu.

Unatoč tome što se radi o dobitniku Oskara, mnogi kritičari i obožavaoci kritikovali su Henksovu izvedbu u filmu Elvis, posebno njegov naglasak. Maline su proglasile Henksa najgorim sporednim glumcem i najgorom filmskom kombinacijom – glumca i njegovog „lica od lateksa“ u filmu.

Maline su same sebi dodelile nagradu za najgoru glumicu

Pridružujući se Henksu, biografska drama Blonde s Anom de Armas u ulozi holivudske ikone Merilin Monro osvojila je Maline za najgori film i za najgori scenario. De Armas je, međutim, u igri za najbolju glumicu na dodeli Oskara.

Malinu kući nose i Džared Leto, koji tumači Majkla Morbijusa, i Ejdria Ahouna, koja tumači dr Martinu Bankroft, u filmu Morbius. Osvojili su nagradu za najgoreg glumca i najgoru sporednu žensku ulogu.

Nagrada iskupljenja, koja se dodeljuje ranijim kandidatima i dobitnicima Malina za nove dobre uloge, ide Kolinu Farelu za film nominovan za Oskara The Banshees of Inisherin. Farrel je 2004. nominovan za Malinu u kategoriji najgoreg glumca, za Winter’s Tale.

Maline su same sebi dodelile nagradu za najgoru glumicu nakon što su nominovale Rajan Kiru Armstrong (13). Nakon optužbi za zlostavljanje Armstrong je uklonjena s glasačkog listića za Maline.

Izvor: index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari