Tom Hidlston, Mark HamilFoto: EPA-EFE/Jimmy Morrison, EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Glumci Tom Hidlston i Mark Hamil igraće glavne junake u filmu „The Life of Chuck“. U pitanju je filmska adaptacija istoimene kratke priče Stivena Kinga, a ovaj filmski projekat biće predstavljen na predstojećem Kanskom festivalu.

Majk Flenegan, reditelj filma „Doctor Sleep“, još jedne adaptacije Kingovog dela, režira, piše scenario i producira ovaj film. Osim pomenutog filma, on je poznat i po radu na popularnim Netfliksovim serijama „Haunting of the Hill House“ i „Haunting of the Bly Manor“, piše Index.

Priča „The Life of Chuck“ nalazi se u Kingovoj kolekciji pod nazivom „If It Bleeds“ iz 2020. godine. Ona se bavi životom Čarlsa Kranca, s tim da se radnja ne dešava hronološki, pa tako priča počinje od njegove smrti izazvane tumorom na mozgu u 39. godini, a završava se njegovim detinjstvom u navodno ukletoj kući.

Scenario filma je već nekoliko meseci u pripremi, a adaptiran je pre početka štrajka scenarista. Hidlston će glumiti glavnog lika Čaka, a Hamil će glumiti njegovog dedu Albija.

Iako se u Holivudu uglavnom adaptiraju Kingovi horor romani i kratke priče, „The Life of Chuck“ ne pripada ovom žanru, već će biti sličniji filmovima kao što su „Stand By Me“, „The Shawshank Redemption“ i „The Green Mile“, koji se takođe baziraju na delima slavnog književnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari