Tom Kruz kada potpisuje ugovor za novi film na jednu stvar ne pristaje 1Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Tom Kruz u svim svojim ugovorima koje je sklapao pre snimanja filmova imao je ugrađenu jednu neuobičajenu klauzulu, a to je da njegov lik ne sme biti upotrebljen ni u kojem obliku u komercijalne svrhe. Ostanite sa nama da biste saznali pojedinosti ove neprofitabilne odluke…

On je jedan od najplaćenijih glumaca na svetu i glumio je u brojnim akcionim filmovima, poput: War of the Worlds, Mission Impossible, Top Gun, Minority Report, Edge of Tomorrow, od koji su neki bili veliki hitovi, ali on svejedno nije dozvolio komercijalizaciju svog lika.

Sve je zabranio

Primera radi, Kruz nije dozvolio upotrebu svog lica čak ni za videoigre Mission Impossible, War of the Worlds i Minority Report, pa je izgled glavnog lika u igrama bio potpuno drugačiji, što je mnoge fanove razočaralo. Zatim, ne možete čak ni da kupite akcionu figuricu ni ikakva druga obeležja ili igračku s njegovim likom, što mnogim kolekcionarima verovatno zadaje glavobolje.

Glumac je neretko dobijao i pitanja zašto ne dozvoljava korišćenje svog lika u komercijalne svrhe, jer bi mu to takođe donijelo zaradu, ali na to pitanje nikada nije odgovorio. Verovatno može da se pronađe ponešto od stvari ili kolekcionarskih predmeta s likom Toma Kruza, ali ništa od toga nije licencirano.

Izvor: index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari