Tradicionalni vaskršnji koncert Muzičke škole u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu 1Foto: Promo

Tradicionalni Vaskršnji koncert Muzičke škole „Živorad Grbić”, uz blagoslov Vladike Isihija, a u saradnji sa Valjevskom Eparhijom, biće održan večeras u hramu Pokrova Presvete Bogorodice s početkom u 19 časova, piše portal Kolubarske.rs.

Osam godina valjevska muzička škola povodom najvećeg i najradosnijeg hrišanskog praznika realizuje koncert svojih najtalentovanijih učenika, a ovogodišnji Vaskršnji koncert će s obzirom na specifičnost samog ambijenta zvučati notama duhovne i srpske tradicionalne muzike.

– Vaskršnji koncert je postao tradicija u koncertnom programu valjevske muzičke škole, jer je sam Vaskrs naša molitva, motivacija i najveći podstrek za sve dane u MŠ „Živorad Grbić”, a za samo finale školske godine naročito, ističe direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Ona dodaje da su svesni veličanstvenosti i značaja samog Vaskrsa, u svom radu vođeni Hristovim putem, i zahvaljujući svojoj profesiji, uvek svesni da se blagošću, lepotom, plemenitošću, mudrošću i marljivošču čovek približava Bogu.

– Poželeli smo da ove godine Vaskršnji koncert muzičke škole zazvuči u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u čemu smo podržani Blagoslovom njegovog Preosveštenstva, Vladike Isihija i učešćem sveštenstva Valjevske Eparhije u organizaciji koncerta. Imajući u vidu da naša škola veliku pažnju posvećuje razvijanju ljubavi i interesovanja učenika za tradicionalnu muziku, kroz rad naših horova, orkestara, etnomuzikološke sekcije i odseka za srpsko tradicionalno pevanje, ideja nam je da se na ovogodišnjem Vaskršnjem koncertu predstavi program sačinjen od srpske duhovne muzike i tradicionalnih srpskih pesama na temu Vaskrsa, Đurđevdana i srpskih običaja čija je tematika život, ljubav i rađanje, kaže direktorka muzičke škole a prenose Kolubarske.

Vaskršnju muziku škole će ove godine izvoditi Etnomuzikološka sekcija škole (umetnički rukovodilac: prof. Milena Urošević), kamerni gudački orkestar „Feniks” (dirigent: mr Snežana Stevanović), Devojački hor SMŠ (dirigent: prof. Milica Stepanović BabaMilkić), Mešoviti hor OMŠ (dirigent: prof. Božana Divac).

I ove godine, koncert će tradicionalno započeti Besedom sveštenika Branka Čolića.

– Vaskršnji koncert će biti prilika da valjevska muzička škola nastavi svoju ovogodišnju humanitarnu misiju prikupljanja sredstava za izgradnju rampe za invalide na ulazu u školu, koju će nadamo se podržati i svi prisutni na koncertu, istakle je mr Suzana Radovanović Perić, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari