“Trajanov most: između mašte i istorije” likovni konkurs za starije osnovce kladovske opštine 1Foto: Vikipedija

Učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola u opštini Kladovo pruža se mogućnost da koristeći svoj umetnički izraz, maštu, ali i istraživački rad, likovnim tehnikama predstave Trajanov most. Najbolji radovi na likovnom konkursu “Trajanov most: između mašte i istorije” biće nagrađeni.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“, uz saradnju sa Bibliotekom „Centar za kulturu“ Kladovo i Opštinom Kladovo, raspisuje likovni konkurs „Trajanov most: između mašte i istorije“ za učenike i učenice od petog do osmog razreda osnovnih škola u opštini Kladovo, saznaje Danas u ovoj ustanovi culture kladovske opštine.

Cilj konkursa je da učenici, kroz svoj umetnički izraz i istraživački rad, prikažu kako je izgledao Trajanov most. Stoga će biti zastupljene dve teme. Prva će zahtevati da učesnici i učesnice upotrebe svoju maštu i uz umetničku slobodu, predstave rimski most onako kako ga zamišljaju. S druge strane, od učenika i učenica će se očekivati da podrobnije istraže istorijske podatke o mostu i, shodno tome, stvore što realniju sliku o jednom od najvećih mostova na Dunavu – rekla nam je direktorka Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo Žaklina Nikolić, dodajući da će se takmičenje imati dve kategorije: umetnički i dokumentarni pristup.

Prema propozicijama likovnog konkursa dozvoljene su sve likovne tehnike i učesnici mogu da konkurišu samo sa jednim radom koji treba da dostave najkasnije do 27. aprila.

Najbolja tri rada će biti nagrađena u obe kategorije, a svečana dodela nagrada i priznanja biće održana u periodu od 28. aprila do 5. maja u Kladovu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari