Treće večeri na Festivalu Borini pozorišni dani predstava "Ivanovo samoubistvo" pozorišta iz Bijeljine 1Foto: V.Ristić

Zahuktava se pozorišni festival u Vranju. Posle dve impresivne predstave „Pučina“ beogradskog JDP-a i „Ane Karenjine“ Novosadskog pozorišta, koje su od publike ocenjene ocenama 4,83 i 4,78, večeras publiku u Vranju očekuje još jedan spektakl.

Reč o četvoročasovnoj epopeji „Ivanovo samoubistvo“ u adaptaciji i režiji Davida Alića i produkciji Gradskog pozorišta Semberija iz Bijeljine, po motivima drame A.P. Čehova.

Po svemu dosad vidjenom, jasno je vidljiva selektorska koncepcija Slobodana Savića, koja u potpunosti odražava slogan festivala „Od Sofke do Nejre“ gde se likovi žena prepliću u snažnoj turbulenciji odnosa sa muškarcima i različitim vremenima i pod lupom različitih moralnih i ljudskih vrednosti .

Karte za ovu kao i još tri predstave su odavno rasprodate a svake večeri vranjska publika strpljivo prati dešavanja na sceni rekonstrisane zgrade vranjskog tetra iako je pred njom kao u slučaju novosadske predstave bio izazov za više od tri sata scenskog dešavanja koje je publika bez većih problema i koncentrisano propratila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari