Tribina „Kulturna saradnja u regionu Zapadnog Balkana – perspektive i dometi” 1Foto:Promo

Tribina „Kulturna saradnja u regionu Zapadnog Balkana – perspektive i dometi”  u CZKD Centar za kulturnu dekontaminaciju biće održana u subotu 29. februara od 19 do 21 sata.

Razgovor će biti održan na engleskom jeziku, kao deo regionalnog projekta kulturne saradnje mladih koji „Kreativno mentorstvo“ zajedno sa organizacijama OKC „Abrašević“ i „RRUga Me Pisha“ organizuju, uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih – RYCO (Regional Youth Cooperation Office).

“Želimo da mapiramo različite oblike umetničke i kulturne saradnje i da sagledamo koji od njih su dali kakve rezultate do sada, kakvo je stanje  saradnje civilnog, a kakvo javnog sektora, kakav smo napredak postigli u poređenju s ranijim periodima i koji su problemi i praktične prepreke koje se ponavljaju svih ovih godina. Isto tako, uključivanjem predstavnika iz različitih zemalja regiona imaćemo priliku i da čujemo i uporedimo  različite perspektive koje se tiču ovih pitanja”, navodi se u saopštenju Kreativnog mentorstva.

Moderatorka razgovora biće Ana Pejović, menadžerka u kulturi, a u razgovoru će učestvovati regionalni stručnjaci  iz menadžmenta u kulturi: prof. dr Milena Dragićević Šešić (Fakultet dramskih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu), Vladimir Ćorić (OKC „Abrašević”, Mostar), Milica Pekić (Kiosk/KOOPERATIVA Regionalna platforma za kulturu), Genc Permeti (Profesor, Akademija umetnosti, Tirana). Tribina je deo prvog seminara koji će okupiti 30 mladih ljudi iz Srbije, Albanije i Bosne i Hercegovine. 

„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari