Trijumf predstave "Petrijin venac" Ateljea 212 na 24. Teatar festu "Petar Kočić" 1Foto: Promo/Atelje 212

Pored nagrade za najbolje ostvarenje u celini, nagradu za najbolju glumicu ravnopravno su podelile Milica Mihajlović, Marta Bjelica i Jovana Gavrliović koje su, kako stoji u obrazloženju žirija, pokazale izuzetnu pojedinačnu kreaciju lika Petrije u različitim životnim periodima

Produkcija Ateljea 212 „Petrijin venac“, po kultnom romanu Dragoslava Mihajlovića, u režiji Bobana Skerlića, koja se s velikim uspehom igra na matičnoj sceni i na gostovanjima, trijumfovala je i na 24. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci.

„Petrijin venac“, odlukom festivalskog žirija (glumica Jasna Diklić, rediteljke Milica Kralj i Đurđa Tešić), osvojio je nagradu za najbolje ostvarenje u celini, u konkurenciji šest predstava koje su ove godine bile prikazane.

Nagradu za najbolju glumicu, takođe jednoglasnom odlukom žirija, podelile su ravnopravno Milica Mihajlović, Marta Bjelica i Jovana Gavrliović, koje igraju ulogu Petrije.

Kako je, između ostalog, istakao žiri u svom obrazloženju, „nagrada im se dodjeljuje zbog izuzetne pojedinačne, a suštinski zajedničke kreacije lika Petrije u različitim životnim periodima“.

Za najboljeg glumca proglašen je Boris Šavija, za ulogu oca u predstavi „Jugoslavija, moja dežela“ (koprodukcija Gledališča Koper iz Slovenije i Pozorišta Prijedor), po istoimenom romanu slovenačkog pisca Gorana Vojnovića, u režiji Marka Misirače.

U trci za nagrade 24. Teatar festa „Petar Kočić“ bila su i ostvarenja „Kaštel u jezeru“ Marjana Nećaka, „Cement Beograd“Sebastijana Horvata, „Kod „Večite slavine“ Sonje Petrović, i „Šćeri moja“ Ane Vukotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari