Foto: Pozorišni festival Šabac

Od sedam nagrada, „Tartif“ je osvojio šest. Nagrada za mladu glumicu je pripala Danici Grubački za ulogu Marijane u „Tartifu“, nagradu za najbolju žensku ulogu osvojila je Hana Selimović za ulogu Dorine u istom komadu, a nagradu za najbolju mušku ulogu je dobio Saša Torlaković za glavnu ulogu u istoimenoj predstavi.

„Tartif“ po motivima originalne Molijerove drame, autora i reditelja Igora Vuka Torbice najbolja je predstava u celini. Torbici je pripala nagrada i za najbolju režiju, a žiri je ocenio da ovaj komad ima i najbolju muziku, te je nagradu u toj kategoriji dobio kompozitor Vladimir Pejaković.

Nagrada za kreativna glumačka ostvarenja u tandemu je pripala Neli Mihailović i LJubomiru Bandoviću za uloge Danice i Ilije Čvorovića u predstavi „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta u Beogradu. Ovaj komad je dobio i Nagradu publike.

Novinarski žiri u sastavu Teofil Pančić (Vreme), Aleksandra Ćuk (Danas) i Gordana Manjenčić (RTS) nakon sedam odgledanih predstava odlučio je da se Nagrada „Zalog za budućnost“ dodeli glumici Marti Bjelici, koja briljira u ulozi mlade Petrije u predstavi „Petrijin venac“ Ateljea 212 i glumcu Joakimu Tasiću za izuzetno komičarsko ostvarenje u „Korešpodenciji“ Zvezdara teatra.

Povezani tekstovi