triler tarzanFoto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

U jednom periodu, brojni filmovi, čak i oni koji nisu bili trileri, imali su pomalo mračni izgled i turobni osećaj.

To se čak videlo i u završetku serijala o Hariju Poteru, trilerima koje je radio Dejvid Jejts, u kojima se samo na osnovu palete boja videlo da će nešto poći po zlu za junake.

Ukoliko ste se ikada pitali kako bi taj isti stil izgledao u Tarzanovom univerzumu, koji je svojevremeno stvorio Edgar Rajs Barouz, postoji i odgovor.

Film Legenda o Tarzanu Dejvida Jejtsa iz 2016. godine stigao je na Netfliks, gde je među popularnijim ostvarenjima, što je kontra u odnosu na trenutak izlaska.

Sinopsis: Tarzan, koji se navikao na život u Londonu, dobija poziv da se vrati u džunglu kako bi istražio aktivnosti u jednom rudarskom kampu.

Jedan od razloga za popularnost ovog trilera verovatno se nalazi u činjenici da Margo Robi tumači ulogu Džejn, ali ona nije jedino poznato ime iz postavke.

To je njena uloga iz vremena kada još nije bila u vrhu najtraženijih svetskih glumica, ali je polako, ali sigurno išla ka tome.

Legenda o Tarzanu je predstavljena više kao akcija i avantura nego triler

Glavnu ulogu Tarzana tumači Aleksander Skarsgard, koji je ciljano izabran za ovu ulogu kako bi proveo ceo film bez gornjeg dela.

Ostale uloge tumače Kristof Volc, Semjuel L. Džekson i Đimon Honsu, ali to filmu nije pomoglo da postane bioskopski hit.

On je tada ocenjen kao previše mračan, a ujedno mu se zameralo da prikazuje sindrom „belog spasioca“, što ga je osudilo na neuspeh.

Međutim, dolazak na Netfliks predstavio je ovaj film nekoj novoj publici, koja je i na društvenim mrežama podelila komentare na njegov račun.

Legenda o Tarzanu je imala predobru ekipu za to koliko je osrednja“, „Legenda o Tarzanu je zaista dobar film“ i „Najbolji igrani rimejk je Legenda o Tarzanu“ su neki od komentara.

Izvor: Dread Central

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari