Trud za veći budžet u kulturi bogatiji kulturni život Šapca 1Foto: GORAN ZLATKOVIĆ

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković istakla je, otvarajući izložbu „O jednoj mladosti“ u Narodnom muzeju u Šapcu, da je Srbija posvećena očuvanju industrijskog nasleđe, kao važnog dela kulturne baštine.

Izložba prikazuje jednu epohu iz života grada koju je obeležila Hemijska industrija „Zorka“.

Gojković je ovom prilikom izjavila da je „uložen trud“ da se uveća budžet za kulturu u narednoj godini i to ne samo u oblasti zaštite, već i za savremeno stvaralaštvo, te za digitalizaciju i međunarodnu saradnju.

„Verujem da će u periodu pred nama saradnja Ministarstva kulture i informisanja i grada Šapca biti uspešna i dinamična i da ćemo zajednički raditi na programima i projektima koji za cilj imaju bogatiji kulturni život Šapca“, zaključila je Gojković na otvaranju izložbe na kojoj su govorili v. d. direktora Narodnog muzeja Jovana Stojanac, autor izložbe Branislav Stanković i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Inače, u Šapcu je sa smenom lokalne vlasti došlo i do smene u dve tamošnje institucije kulture – u Šabačkom pozorištu, te u Narodnom muzeje, koji je organizovao ovu izložbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari