U Biblioteci šabačkoj predstavljen roman “Petlja” Dejana Aleksića 1 Foto: Biblioteka šabačka

Reč je o prvom romanu Dejana Aleksića, za koji je nagrađen priznanjima “Miloš Crnajnski” i “Vladan Desnica”. Roman je priča o životu kao petlji, u kome povlačenje jednog kraja niti, znači zatezanje čvora na drugom.

Istaknuti srpski književnik, pesnik, dramski pisac i stvaralac književnih dela za decu, do sada je objavio preko dvadeset knjiga za najmlađu čitalačku publiku.

Ovoga puta, u svečanoj sali Biblioteke šabačke, predstavio se u nešto drugačijem svetlu, pričom koja prati život glavne junakinje i njenom “petljom”, da se i po skupu cenu suprostavi licemerju i poremećenom poretku svih vrednosti.

Iz Biblioteke šabačke pozivaju čitaoce da uzmu roman i dozvole sebi da ih umetnost povede.

“Pobegnite na tren od sopstvene sudbine kao što je to učinila junakinja ovog dela. Ne, nećete zaustviti inflaciju, niti ćete zimu učiniti kraćom i podnošljivijom. Nećete ni razoružati zaraćene strane, niti mahnuti belom zastavicom u ime mira”, poručuje urednica kulturnih programa Biblioteke šabačke Kristina Aleksić.

Ako se pitate u čemu je onda svrha reč je, kaže, o nepristajanju na nametnuti model života, u čovekovoj urođenoj potrebi za lepotom.

“Da bismo demonstrirali delotvornost ovakvog načina življenja, okupili smo se i sa Dejanom Aleksićem raspetljali roman, ali i život sam. Danas smo srećni. Recept je delotovoran”, zaključila je Aleksić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari