U Dečjem kulturnom centru biće predstavljena nova knjiga „Da travku uz travku vrstam'' Radmile Šehić 1Foto: Promo

 

Dečjem kulturnom centru Beograd, u okviru programa „Klub čitalaca“, u sredu, 17. aprila, od 11 časova, biće predstavljena nova knjiga „Da travku uz travku vrstam“ Radmile Šehić.

Pored autorke knjige, učesnici programa biće članovi vokalne grupe Dečjeg kulturnog centra Beograd „Nađi svoju zvezdu“, Baletskog studija Dečjeg kulturnog centra Beograd i učenici OŠ „Vlada Aksentijević“, koji će recitovati pesme iz nove zbirke. Voditelj programa je Ivana Teodorović Stojanović, a urednik programa Snežana Stanković.

Novo štampano izdanje Dečjeg kulturnog centra Beograd krasi police Biblioteke ove ugledne gradske kuće na radost dece ali i odraslih koji vole iskrenu i lepu poetsku reč.

,,Satkana od osmeha, topline i srdačnosti, Radmila Šehić pleni svojom energijom i ljubavlju prema svetu koji je okružuje. Ta ljubav i poetski pogled na prirodu – na penast oblak, pčele koje su se naljutile, zvezde u pelenama, zagrljaj jeseni i javora, na isušeni kamenčić-grumenčić koji stoji sam nasred puta… prikazuje se kroz stihove koje Radmila tako vešto tka. Ovo je još jedna u nizu sjajnih zbirki poezije koju će deca, ali i odrasli, njihovi roditelji, bake i deke, veoma rado čitati i recitovati. Unapred se radujemo tim pesničkim susretima u kojima se publika, i ona mlada i ona malo starija, druži sa Radmilom Šehić kroz poetsku reč – istakla je u pogovoru dr Ivana Teodorović Stojanović, urednik programa u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Pesme u knjizi prate ilustracije – crteži dece iz celog sveta nastali povodom 24. Međunarodnog likovnog konkursa „Radost Evrope“ i fotografije dr Seada Šehića.

Dobro došli!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari