U Galeriji likovnih umetnika Zrenjanina upotrebni keramički predmeti 1Foto: ALUZ

Asocijacija likovnih umetnika Zrenjanina predstavlja radove primenjene umetnosti na izložbi upotrebnih predmeta od keramike, za koju je selekciju uradila umetnica Jovana Solomun.

Radovi na izložbi nastali su na radionicama keramike u “Ateljeu Luča” i u okviru umetničke sekcije Doma učenika srednjih škola Angelina Kojić – Gina, u Zrenjaninu.

Izložba predstavlja svet ručno pravljenih, oslikavanih i glaziranih predmeta od keramike, u kojima se ogledaju umeće i kreativnost autora. Uz radove trideset polaznika radionica keramike, na izložbi će svoje mesto naći i nekoliko predmeta koje su napravili đaci srednjoškolskog uzrasta.

Atelje “Luča” je zajednički projekat Sanele i Jovane Solomun, a izložba je produkt udružene kreativne  energije Luče, kuće izlazećeg sunca.

Jovana Solomun je završila osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku za keramiku. Zaposlena je u Domu učenika Angelina Kojić-Gina, gde vodi umetničke sekcije i radi kao vaspitač. U ateljeu Luča vodi radionice keramike.

Izložba upotrebnih predmeta od keramike otvara se u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina u ponedeljak, 23. maja,  u 19 časova. Izložba će trajati do 3. juna.

Više vesti iz voog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari