U Galeriji SANU od 15. maja izložba o Mihailu Petroviću Alasu 1

Povodom 150 godina od rođenja Mihaila Petrovića Alasa 15. maja u 19 sati u Galeriji SANU biće otvorena izložba pod nazivom „Mihailo Petrović Alas: Rodonačelnik srpske matematičke škole“.

Ovu izložbu Srpska akademija nauka i umetnosti priređuje u saradnji sa Matematičkim institutom SANU, Matematičkim fakultetom u Beogradu, prirodno-matematičkim fakultetima u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Autori izložbe su Žarko Mijajlović, Marija Šegan Radonjić i Stevan Mićić , a koautor Maja Novaković.

U saopštenju SANU, navodi se da je reč je o jednom  od najvažnijih događaja u okviru proslave 150 godina od rođenja ovog velikog matematičara, akademika i osnivača srpske matematičke škole. Na izložbi će biti predstavljeni najvažniji radovi i detalji iz zanimljivog i nekonvencionalnog života Mihaila Petrovića. Tokom njenog trajanja predviđen je bogat prateći program (u prilogu). Stručna vođenja su svakog dana u 13 i 19 sati, a četvrtkom u 13 sati. Ponedeljkom Galerija SANU ne radi. Radno vreme Galerije je od 10 do 21. Ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari