U Gamzigradu kod Zaječara 17. "Đurđevdanski sabor", manifestacija koja neguje tradicionalno stvaralaštvo 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U Gamzigradu kod Zaječara će 12. maja biti održan 17. „Đurđevdanski sabor“, manifestacija koja neguje tradicionalno stvaralaštvo.

Program počinje u 10 časova turnirom u malom fudbalu, u 13 je dečja likovna kolonija, u 14 prezentacija i degustacija tradicionalnih jela i rukotvorina  u kojoj po prvi put učestvuje i udruženje žena iz Malog Izvora, a u 14 sati takmičenje u kuvanju jagnjeće čorbe.

Prikaz običaja „Promuž ovaca“ predviđen je za 17, defile kulturno umetničkih društava u 17:30, a kulturno umetnički program u 18 sati.

U kulturno umetničkom programu učestvuju: KUD “ Romulijana“ Gamzigrad, KUD „Zoran Gajić“ Rgotina, KUD “ Stojan Nikolić -Čile“ Veliki Izvor, KUD „Dubočane“ iz Dubočana, KUD „Šljivar“ iz Šljivara i KUD „Sloga“ iz Vražogrna.

Tokom programa predviđen je izbor najlepše pastirice „Đurđevdanskog sabora“ kao i proglašenje pobednika u kuvanju jagnjeće čorbe.

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović “ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Gamzigrad, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari