U Kikindi održana trodnevna manifestacija 29. "Zmajeve dečje igre" 1Foto: Grad Kikinda

U Kikindi su održane 29. „Zmajeve dečje igre“, manifestacija za decu, koja je organizovana pod sloganom „Ala je lep ovaj svet“.

U centralnom programu, koji je održan u Narodnom pozorištu, učestvovala su deca iz Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“, Baletske škole, muzičar Branimir Rosić.

Sa najmlađima su se družili pisci za decu Tode Nikoletić, Zorica Despotov, Uroš Petrović, Goran Novakov i Branko Stevanović, koji su čitali im stihove svojih pesama.

„Deci ne treba mnogo, potreban je osmeh, dobra volja i da se jednostavno udružimo i proslavimo 29. rođendan“, poručio je Tode Nikoletić, pisac za decu.

Tokom tri dana, koliko je trajala manifestacija koju organizuje Kulturni centar Kikinda, najmlađi su imali priliku da uživaju u zanimljivim sadržajima.

„Pripremili smo kreativne radionice, organizovali predstave za decu i koncert muzičke škole, a održan je i koncert Branimira Rosića sa predškolcima. Pisci za decu su se družili sa mališanima u Mokrinu, a potom smo u Narodnom pozorištu izveli centralnu priredbu“, izjavila je za kikindske medije Tanja Nožica, zamenica direktora Kulturnog centra Kikinda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari