U Pozorišnom muzeju u Zaječaru predstavljena kniiga „Vitraž misli i stihova" autora Ninoslava Jovanovića 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U Pozorišnom muzeju u Zaječaru predstavljena je kniiga „Vitraž misli i stihova“ autora Ninoslava Jovanovića koja je, kako reče pisac, posvećena ljudima dobrih namera.

„Ninoslav „Vitražom misli i stihova“, na njemu svojstven način „materjalizuje“ sferu duhovne stvarnosti  u sferu materjalne stvarnosti, jer pominje ideje, koje su praktične u životnim tokovima“,rekao je pored ostalog Branislav Tihojević, teolog i kritičar.

Sublimirajući prethodne dve knjige „Komad neba na zemlji” i „Trougao duše” i ovu treću „Vitraž misli i stihova”, Slaviša Saša Cvetković, književnik i kritičar zaključuje da se esencija Jovanovićevog spisateljstva ogleda u tome što ohrabruje i nadahnjuje da ,kako je rekao: „Nošeni delićima njegove trilogije i primenjujući ih tokom dana , pre počinka pogledamo sebe pravo u oči, čista srca i mirne savesti, sa snažnijom verom u bolje, lepše i svetlije sutra”.

Prisutne je u ime izdavača pozdravio Vladimir Đuričić, direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović”.

Moderator je bila doktorka Sanela Radisavljević,supruga Ninoslava Jovanovića.

Sa biografijom umetnika prisutne je upoznala PR Ustanove „Zoran Radmilović” Sanja Petrović, a glumica zaječarskog teatra Nataša Petrović kazivala je pesmu „Sećam se kao da je danas bilo”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari