U subotu Dobre navike - Šetnja kroz savremenu umetnost Beograda 1Iz arhive Dobre navike, foto: Jelena Mijić

Prva prolećna šetnja kroz savremenu umetnost Dobre navike nezavisne umetničke asocijacije Remont biće održana u subotu 9. aprila od 11 sati . Šetnja počinje u Galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7) gde je u toku izložba fotografija hrvatske umetnice Sabine Damiani posvećene sezonskom radu i sezonskim radnicima koji tokom leta rade u turističkim destinacijama.

Na svakih par meseci sezonci prekidaju svoje živote i poslove zbog bolje, dodatne zarade. Pauziraju svoje životne uloge i u privremene uslove „uklapaju“svoje identitete. Kroz postavku će voditi istoričarka umetnosti Marija Radoš.

Sledeći izlagački prostor, od 12 sati je Galerija Menjačnica Gete instituta (Knez Mihailova 50) gde je u toku izložba „The Arragement“ Marine Marković u Galeriji Menjačnica.

Telo i telesne prakse su centralni motiv Marininog umetničkog rada koji se kreće između bavljenja ličnim iskustvima do razmatranja kompleksnih društvenih pitanja postavljenih u odnosu na telo žene.

U Galeriji B2 (Balkanska 2) od 13 sati biće upriličeno vođenje kroz izložbu “Život kao umetničko delo . Era Milivojević. ”. Reč je svojevrsnom omažu i podsećanju na život i delo Slobodana Ere Milivojevića. Izložba obuhvata dela iz kolekcije Lazara Sakana i bavi se temom proširenog polja umetničkog predmeta tačnije slike.

Erina slikarska praksa se razvijala na tragu konceptualne umetnosti i negaciji umetničkog objekta. U njegovom opusu se gube granice koje odvajaju umetnika od njegovog dela, kao i granice između javnog i privatnog.Okupljanje je zakazano za 11 sati u Remont galeriji a posle se nastavlja šetnja do drugih izlagačkih prostora gde će nas čekati domaćini kustosi i izlagači.

Projekat Dobre navike posvećen je svim ljubiteljima savremene umetnosti i drugim zainteresovanima koji imaju potrebu i želju da poboljšaju svoj kvalitet života i da se na kreativan način upoznaju sa savremenim kretanjima u vizuelnoj umetnosti.

– Želja nam je da na ovaj način građanima, na stručan i jednostavan način, približimo savremenu umetničku praksu- poručuju iz Remonta. Zbog bolje organizacije zainteresovani svoje prisustvo mogu potvrditi na mail [email protected] do petka 8. aprila do 18h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari