U Užicu počeo Međunarodni dečji festival folklora „Licidersko srce“ (FOTO) 1Foto: Slobodan Simić

Oko hiljadu dece i mladih iz jedanaest zemalja od večeras su gosti Užica, Zlatibora i Višegrada, gde će se, do 19.avgusta, održati 14. Međunarodni dečji festival folklora „Licidersko srce“.

Učesnici te manifestacije su folklorni ansambli iz Mađarske, Bugarske, Ukrajine, Meksika, Slovačke, Češke, Turske, Grčke, Slovenije, Republike Srpske i Srbije.

Festival je počeo povorkom učesnika kroz centar Užica, tokom koje su članovi ansambala, u narodnim nošnjama, igrali i pevali, uz pozdrave i podršku mnogih Užičana.

Program, čija poruka je „Život je igra“, nastavljen je na Trgu partizana.

Dobrodošlicu gostima su poželeli gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, Ivana Cvetković iz organizacionog odbora i udruženja Ere, koje je organizator Festivala, i Borisav Makismović iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

 

Nakon toga, usledili su kraći nastupi dečjih folklornih ansambala.

Parada porodice

Na čelu festivalskog defilea, odmah iza dece koja u nosila transparent „Licidersko srce“, bili su roditelji sa bebama u kolicima, što su neki u komentarima na društvenim mrežama prepoznali kao Paradu porodice i izraz protivljena najavljenoj Paradi ponosa u Beogradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari