U vranjskom pozorištu počele probe za novu lutka predstavu "Pinokijeve avanture" 1Dogovor uoči prve probe:Darko Kovačevski, Nađa Vasileva i Bojan Jovanović.Foto:V.R./Danas

Nastavljajući do sada uspešnu saradnju sa rediteljem i dramaturgom iz Sofije Darkom Kovačevskim, ansambl Pozorišta „Bora Stanković“ počeo je rad na novoj lutkarskoj predstavi za decu pod naslovom „Pinokijeve avanture“ čija premijera je zakazana za 9. april.

Dramatizaciju i režiju potpisuje Darko Kovačevski, koji je prethodno u vranjskom pozorištu postavio bajkovitu priču „Nerođena devojka“ koja je imala svoja gostovawa širom regiona.

– Nastavljamo lep kontinuitet naše saradnje i ovoga puta imaće lutke „grand ginjole“ koje smo već izradili. Želimo da kroz poznatu bajku o Pinokiju napravimo novu invenciju teksta i odnosa prema najmlađoj publici i biće ovo nadam se novi lepi doživljaj za najmlađu publiku, a zašto ne i za odrasle – navodi za Danas Darko Kovačevski gost iz Sofije, regionalno poznati autor u lutkarskim predstavama.

Lutke je izradila njegova supruga Nađa Vasileva Kovačevska, specijalno za vranjsko pozorište. Ona je autorica i prethodnih lutaka za predstavu „Nerođena devojka“.

– Naša strateška varijanta kada je u pitanju dečja scena jesu inovacije, pogotovu što naš ansambl do „Nerođene devojke“ nije imao iskustva u radu na lutkarskim predstavama za decu. Sada činimo novi korak sa „Pinokijevim avanturama“, na zadovoljstvo unapređenja saradnje sa Darkom i Nađom, ali i zadovoljstvo glumaca i publike – kaže Bojan Jovanović, umetnički direktor vranjskog pozorišta, koji se u ovoj predstavi pojavljuje u liku Pinokijevog „oca“ stolara Đepeta.

U predstavi igraju i Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović i Marko Nikolić. Premijera predstave koja predstavlja još jedan scenski izazov za najmlađe gledaoce zakazana je za 9.april.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari