U vranjskom pozorištu spremaju novu predstavu na dečjoj sceni 1Novi izazov za vranjanske glumce. Foto:Pozorište "B.Stanković"

Poučeni dobrim iskustvom iz prethodne sezone u Pozorištu „Bora Stanković“ ne potcenjuju dečju scenu pa su danas počele probe za predstavu po tekstu K. S. Luisa „Letopisi Narnije – čarobnjakov sestrić“ koju režira Stefan Gajić.

Dramatizaciju teksta potpisuje Bojan Tasić iz mlade ekipe ovdašnjeg teatra. U predstavi igraju Bojan Jovanović, Sofija Arsić, Tamara Stošić, Anđela Vlajković, Nikola Stojković, Marko Nikolić, Jelena Filipović i Marko Petričević.

– Posle „Nerođene devojke“ Darka Kovačovskog, našeg gosta reditelja iz Sofije, želimo da nastavimo kontinuitet rada na predstavama za najmlađu publiku, ali i odrasle. To je naše novo i vrlo dragoceno u misiji školovanja pozorišne publike u Vranju i ovom delu Srbije – kaže za portal Danasa, Nenad Jović direktor pozorišta u Vranju.

Premijera „Letopisi Narnije – čarobnjakov sestrić“ očekuje  se u drugoj polovini decembra na velikoj sceni Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju. U medjuvremenu ansambl ovog pozorišta sa predstavom „Nerođena devojka“, koja je hit predstava na dečjoj sceni, učestvovati u zvaničnoj konkurenciji „Malog Joakima“, čiji je domaćin Narodno pozorište iz Leskovca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari