U zaječarskom kafiću, umesto u teatru, izvedena predstava „Žena iz Porto Pima“ 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U okviru pratećeg programa Petog Festivala malih pozorišnih formi, u „Džez kafeu 019“ u neposrednoj blizini zaječarskog teatra, izvedena je predstava „Žena iz Porto Pima“, italijanskog pisca Antonija Tabukija, u režiji Miloša Latinovića i izvođenju Jugoslava Кrajnova, koji je autentičnom i uverljivom interpretacijom osvojio i prostor i publiku.

Prema rečima reditelja to je ljubavna priča kakvu danas baš i ne srećemo.

„Mi smo želeli da iskoristimo taj značajan, dobar, lep, emotivan književni materijal da od toga napravimo predstavu. Mislim da je to možda malo retrogradno u smislu onoga što je danas aktuelno u pozorištu. Jedan narativ, jedna životna priča jednog fado pevača koji je bio zaljubljen, a ta ljubav na kraju nije bila ostvarena – rekao je reditelj Miloš Latinović.

Prema njegovim rečima, Jugoslav, kao vrhunski glumac, interpretira tu priču na najbolji mogući način.

„Predstava je nastala sa željom da pronađe svoje mesto u bilo kom prostoru. Moje dugogodišnje, bavljenje ambijentalnim pozorištem je uvek bilo usmereno ka pozorištu koje osvaja prostor, a ne ka pozorištu koje prilagođava prostor sebi. Iako prostor, sa jedne strane nije bitan, već ono što  saopštavamo, sa druge, prostor je veoma bitan jer želimo da postignemo određenu autentičnost da bismo priču ispričali kako valja i da bi ljudi tu priču saslušali i i prihvatili kao svoju“, rekao je reditelj Latinović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari