U Zaječaru ponovo radi bioskop 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U foajeu zaječarskog teatra danas je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen početak rada stalnog bioskopa u Centru za kulturu u Kotlujevcu, u petak 7. aprila i otvaranje Stalne postavke umetničke galerije u Pozorišnom muzeju u sredu, 5. aprila u 19 sati.

Direktor Ustanove Narodno pozirište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” Vladimir Đuričić, ovom prilikom je podsetio da pokušaji otvaranja bioskopa traju dugi niz godina.

“Više godina smo konkurisali kod države i kod raznih institucija kao i kod filmskog centra ali broj korisnika kojima su davali novac za otvaranje novih bioskopa je  bio mali i nismo uspeli da dobijemo potrebna sredstva. Sada smo, zahvaljujući nesebičnoj pomoći prijatelja, dobili mašinu sa kojom lepo može da se radi a u budućnosti ćemo nabavljati još kvalitetniju i savremeniju opremu ”, rekao je Đuričić i  dodao da će Zaječar od ovog petka svakog narednog vikenda imati svoj bioskop.

Petkom, subotom i nedeljom u večernjem terminu od 18 i 20 sati biće prikazivani domaći i strani filmski hitovi, a subotom i nedeljom popodne po jedna predstava za decu.

Prvi film u stalnom bioskopu u sali Centra za kulturu u Kotlujevcu, koja ima 206 mesta, biće domaći hit “MUNJE: OPET!” u petak 7. aprila od 18 sati.

Cena karte je 350 dinara.

Ulaznice za ovaj, ali i sve ostale filmove mogu se rezervisati radnim danima od 8 do 15 sati na biletari pozorišta ili na telefon 019/ 425-426. Prodaja karata je na dan projekcije u Centru za kulturu u Kotlujevcu, od 15 sati.

U susretu sa novinarima bilo je reči i o stalnoj postavci umetničke galerije u Pozorišnom muzeju, koja će biti Otvarena u sredu, 5. aprila u 19 sati.

Prema rečima Marije Simonović, diplomiranog istoričara umetnosti, umetnička dela u okviru ove postavke svedoče o trajanju likovnog stvaralaštva koje se odvijalo najpre pod okriljem Likovne kolonije Gamzigrad a potom u okviru Sabora likovnih umetnika u Zaječaru.

Ana Ignjatović upoznala je predstavnike medija sa planom događaja u Pozorišnom muzeju.

„Održavaćemo promocije knjiga, potom organizovati Sabor likovnih umetnika, izložbe slika, u planu su nam i projekcije filmova, izvođenja monodrama Ili duodrama u okviru Smotre muzejskih teatara… Dakle, čeka nas bogat kulturni sadržaj u Pozorišnom muzeju”, rekla je Ignjatović.

Na konferenciji za novinare Vladimir Đuričić je takođe rekao da se zaječarskom  teatru, kao saradnik, ponovo priključila Jelena Ciganović , diplomirani producent, i da je njenim dolaskom pozorište dobilo veliko pojačanje u organizacionom smislu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari