Učenik Stefan Birucić iz kladovske muzičke škole osvojio najveći broj poena na takmičenju iz solfeđa 1Foto: Muzička škola Kladovo

Na 10. Otvorenom takmičenju učenika muzičkih škola Srbije, Stefan Birić, učenik petog razreda Osnovne muzičke škole “Konstantin Babić” iz Kladova, sa maksimalnih 100 poena osvojio je prvo mesto na takmičenju iz solfeđa.

Mladi Kladovljanin Stefan Birić nastavlja da u ovoj godini niže uspehe na muzičkim takmičenjima. U kategoriji učenika petog razreda na 10. Otvorenom takmičenju učenika muzičkih škola Srbije održanom u Beogradu, talentovani Birić je na takmičenju iz solfeđa osvojio maksimalnih 100 poena i prvo mesto.

-Ovakvim rezultatom Stefan Birić, inače, u klasi nastavnice Danijele Pražić, potvrdio je visok nivo znanja i zasluženo mu je pripala prva nagrada – kažu u kladovskoj muzičkoj školi.

Stefan Birić je je krajem januara svojoj školi i svome gradu doneo značajno priznanje. Na međunardnom takmičenju „Božićnji klavir“ u Rusiji Birić je u jakoj konkurenciji postao laureat prvog stepena.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari