"Ujka Vanja" na 70. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine 1Foto: Ružica Milovanović

Predstava „Ujka Vanja“ nastala u produkciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, u režiji Andreja Nosova, biće izvedena 25. aprila od 19 časova na 70. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Kako je saopštio Hartefakt fond, nakon jednogodišnje pauze, autorski tim se vraća na veliku scenu Narodnog pozorišta „Sterija“ iz Vršca, a uoči festivalskog igranja publika će imati priliku da predstavu pogleda i 22. aprila od 19 časova, u okviru redovnog pozorišnog repertoara.

„Mi smo imali pozorište, pa ga onda nismo imali dugo pa je to bilo stvarno strašno. Naravno da se radujem što ćemo ponovo da igramo i „Ujka Vanju“, koga smo igrali par puta svega posle premijere, radujem se uopšte da radim. Nadam se da će radovati i publika koja nije gledala predstavu“, rekao je Branko Cvejić povodom gostovanja na festivalu.

U ovom savremenom čitanju „Ujka Vanje“ potcrtana je Čehovljeva atmosfera vrućine i zapare –savršeno dobar izgovor za ne-delanje. Poseta vlasnika imanja, Serebrjakova, izaziva lenjost – svi prestaju da obavljaju uobičajene poslove da bi mu ugađali, a prisustvo njegove žene, Jelene Andrejevne i njena želja za promenom, teraju ih na preispitivanje i podsećanje na propuštenih šansi za boljim, ispunjenijim životom.

Glumačka podela u sastavu: Nemanja Oliverić (Ujka Vanja), Branko Cvejić (Serebrajakov), Katarina Marković (Jelena Andrejevna), Mina Obradović (Sonja), Stefan Bundalo (Astrov), Monika Boldovina Bugle (Marina), Dojna Andrejević Petrović (Marija Vasiljevna) i Jovan Jelisavčić (Teljegin).

Organizatori poručuju da će ovakva glumačka podela doprineti da se čitanje Čehovljevog teksta pred festivalskom publikom izvede u jednom novom i drugačijem svetlu.

Za dramatizaciju komada zaslužna je Mina Ćirić, dok su se kostimom, scenografijom i muzikom u predstavi bavili Selena Orb i Draško Adžić.

Svi koji su s nestrpljenjem čekali povratak predstave „Ujka Vanja“, ulaznice mogu da kupe na blagajni Narodnog pozorišta „Sterija“ u Vršcu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari