Urna Nede Arnerić biće položena u Aleji zaslužnih građana 1Foto: Jugoslovenska Kinoteka

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić dao je danas saglasnost da se urna naše istaknute glumice Nede Arnerić položi u Aleji zaslužnih građana.

– Grad Beograd odaje počast Nedi Arnerić, našoj velikoj glumici, koja je tokom karijere ostvarila značajne uloge kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Bila je miljenica filmskog platna, nosilac brojnih nagrada u Srbiji i Jugoslaviji i ostavila trag u filmskoj umetnosti na koji smo svi ponosni – rekao je gradonačelnik Beograda.

Komemorativni skup povodom smrti Nede Arnerić (1953-2020), istaknute filmske glumice održaće se u četvrtak,16.01. 2020. godine u 12:00 časova, navodi se na Instagram profilu Jugoslovenske kinoteke.

Na komemorativnom skupu u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) od velike glumice oprostiće se prijatelji i kolege.

Nakon komemoracije biće prikazan film „Ukleti smo, Irina“ (1973) reditelja Koleta Angelovskog sa Nedom Arnerić i Velimirom Batom Živojinovićem u glavnim ulogama.

Kremacija je u subotu, 18. 1. 2020 godine, u 16:30 časova na Novom groblju u Beogradu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Komemorativni skup povodom smrti Nede Arnerić (1953-2020), istaknute filmske glumice održaće se u četvrtak,16.01. 2020. godine u 12:00 časova. Na komemorativnom skupu u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) od velike glumice oprostiće se prijatelji i kolege. Nakon komemoracije biće prikazan film „Ukleti smo, Irina“ (1973) reditelja Koleta Angelovskog sa Nedom Arnerić i Velimirom Batom Živojinovićem u glavnim ulogama. Kremacija je u subotu, 18. 1. 2020 godine, u 16:30 časova na Novom groblju u Beogradu. #jugoslovenska_kinoteka#jugoslovenskakinoteka #uzunmirkova1#beograd#salamakavejev #bioskop#jugoslovenskakinoteka #yugoslavfilmarchive#movietheater#belgrade #nacionalnifilnskiarhiv#republikasrbija#beograd #nationalfilmarchive#republicofserbia#belgrade #januar#januarukinoteci#2020 #glumica#nedaarnerić

Објава коју дели Jugoslovenska kinoteka (@jugoslovenskakinoteka) дана

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari