Uspon i početak kraja klana 1sa premijere novih epizoda serije Klan 2

Novih osam epizoda druge sezone serije Klan biće premijerno prikazano od 2. jula na televiziji Superstar. Ekipa serije, na čelu sa kreatorom Bobanom Skerlićem, obećala je još uzbudljivije priče koje prate uspon i pad mafijaškog klana, na sinoćnjem prikazivanju prve epizode i druženju sa glumcima, priređenom za medije.

Tema drugog dela serije Klan je uspon u kriminalnoj hijerarhiji likova Šok (Aleksandar Dimitrijević) i Paša (Nedim Nezirović), vođa ove grupe. Ovog puta, međutim, uz novi izvor zarade-otmice bogataša i političkih neistomišljenika.

Serija je i izvorno zamišljena kao trilogija od 24 epizode, gde prvi deo predstavlja rađanje klana, drugi opisuje njegov razvoj i unutrašnje sukobe i treći deo- njegovu propast, kazao je Skerlić na sinoćnoj premijeri.
On je dodao da inspiraciju za ovakvu tematiku nalazi u realnom životu i društvene situacije koju živimo.

– Trudio sam se ne samo da se bavim istorijskim referencama već da se malo igram i žanrovima. Ono što me je inicijalno ponukalo da se bavim ovim je nervoza koju u meni stvara bilo kakva promocija kriminala i sagledavanje kriminalaca kao nekih crnih bisera ili vitezova sa asfalta. Dosta sam se bavio time, čitao i knjige i tužilačka dokumenta gde se ispostavlja da se isključivo radi o šljamu. Taj crni kod i kodeksi, to su sve izmišljotine i bilo mi je stalo da se to vidi. Da su to beskrupulozne džukele, naveo je Skerlić i prokomentarisao da je glumačka ekipa “porasla” u drugoj sezoni, te da se to vidi i u sigurnosti i u stavu sa kojim su glumci ušli u projekat.

Ovog puta serija se bavi i roditeljima, što je veoma bitno , jer moramo da vidimo “odakle sve to kreće”, komentariše Gorica Popović svoj lik u seriji.

– Ovo je jedna majka naizgled normalna žena koja voli svog sina, i u prvoj sezoni se vidi da je ona jako kritična prema sinu i njegovom društvu. Sada ovde, međutim, ona je i dalje brižna ali uviđa koliko je važno da njen sin preživi, da se mnekako izvuče iz svega toga. Nema ona iluziju da će on da postane bog zna kako pošten i čist, ali je naravno majčinski uz njega. Iz te ljubavi dolazi i njeno pridruživanje svima njima, objašnjava Popović i dodaje da se radi o slojevitoj ulozi koja, iako nije noseća, “ima dosta toga da se u njoj igra”.

– Boban Skerlić je divno, veoma vešto napisao ne samo taj već i sve druge likove. i srećna sam što sam bila deo toga, zaključila je Popović.

LJubinka Klarić opisuje Cvetu, lik koji tumači, kao ženu koja je otupela jer je dugo u svemu tome, te ne preispituje poreklo novca za život u izobilju.

– Ona se i mlada udala, potiče i iz porodice kojoj to nije strano, a sve što se dešava oko nje ona utapa u alkohol i tako stiče ravnodušnost, objašnjava Klarić.

Ona napominje da je prvi put dobila priliku da igra ulogu kakvu do sada nije igrala.

– Jednu rasturenu, uplašenu ženu, koja više ne razlikuje stvarnost od fikcije, kaže Klarić i dodaje da serija u obe sezone prati žanrovski istu liniju, ali da su događaji ti koji više nisu tako smešni, već postaju mučni, tužni i tragični, tarantinovski. Upadaju sve dublje, ali opet humor ne izostaje, bez obzira kako situacije gadne bile, navodi Klarić.

Glumačku ekipu ove sezone čine Aleksandar Dimitrijević, Nedim Nezirović, Vladimir Kovačević, Nenad J. Popović, Mladen Sovilj,Ivan Zarić, Feđa Štukan, Uroš Jovčić, Miloš Petrović Trojpec, Gorica Popović, LJubinka Klarić i drugi…a za produkciju su bile zadužene kuće Fajerflaj i Telekom Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari