Uzbudljivu sezonu Teatrijuma sutra završava predstava „Don Žuan“ 1Foto: Sandra Sević

Izvođenjem Molijerovog Don Žuana, novootvorena letnja scena Teatrijum u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja obeležiće sutra zatvaranje svoje prve, “nulte” sezone.

Jedno od najpopularnijih dela na svetskim scenama, koje je veliki francuski majstor komedije napisao 1665, bilo je i prva predstava premijerno prikazana ove sezone (13. jula), u produkciji Teatrijuma.

Domaću verziju, modernu adaptaciju Don Žuana potpisuje scenaristkinja Vida Davidović, režiju glumac Tihomir Stanić i reditelj Marko Misirača.

Glavne Molijerove junake igraju Stefan Radonjić (u naslovnoj ulozi), Vladan Gajović, Lepomir Ivković, Đorđe Marković, a u ekipi su i mladi glumci Milica Janković, Nevena Ilić, Isidora Građanin, Mariana Aranđelović, Luka Potparić, Milan Bobić i Luka Sević.

Sutrašnja, poslednja predstava ovog leta na sceni Teatrijuma počinje u 21 sat (karte se mogu kupiti preko servisa tickets.rs i na blagajni Rektorata svake večeri od 19 sati), a deo prihoda od prodaje svih ulaznica ove sezone biće uplaćen za Solidarnu kuhinju.

Pozorište u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja bilo je aktivno od 3. jula do 31. avgusta (program je zbog kiše produžen do 2. septembra), i kako ističe Tihomir Tika Stanić, jedan od osnivača Teatrijuma, “nultu” sezonu obeležilo je veliko interesovanje, kako umetnika koji su želeli da se predstave na novoj sceni, tako publike.

– Ponosan sam na činjenicu da smo uspeli da odigramo pedeset predstava, među njima i tri premijere – Don Žuan, Zlostavljanje, Lečenje duše in vivo, i da ohrabreni tim podvigom već imamo repertoar za sledeću sezonu.

Pored planirane smotre diplomskih predstava akademija umetnosti iz celog regiona igraćemo Šekspirov San letnje noći, Bulgakovljevog Molijera (Bratstvo licemera), kao i predstave koje će inspirisani ovim čarobnim prostorom predlagati umetnici koji su izneli i upotpunili ovogodišnji repertoar – kaže Stanić, na čiju je inicijativu i pokrenuta ideja o ovoj sceni, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan Mišinog zdanja, i gradske opštine Stari Grad.

Upravnik pozorišta Vladan Gajović, takođe ističe podvig od 50 izvedenih predstava najrazličitijih žanrova, u kojima je beogradska publika uživala ovog leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari