Veče za Arsena Dedića u bašti Galerije "Polet" 1Foto: Stanislav Milojković

U bašti Galerije Polet večeras će se održati Veče za Arsena Dedića. „Spajanjem poezije i muzike jedne od najautentičnijih pojava domaće rok scene, setićemo se njegovog bogatog opusa i uživati u Dedićevim autorskim pesmama u izvođenju beogradskih muzičara, pesnika i glumaca.

Poeziju će čitati dramski umetnici: Nikola Bulatović, Đorđe Marković i Dragan Vujić Vujke, o iskustvima i prijateljstvu sa Arsenom Dedićem govoriće i Đorđe Milutinović direktor beogradske Arene, dok će Mini-koncert prirediti: Igor Lazić, Jovana Lazić, Marko Kragović, Šimon Tsubota i Dragica Buneta“, najavili su iz Poleta.

Arsen Dedić (1938-2015), čuveni kompozitor, pevač, kantautor, šansonjer, književnik, prevodilac – jednom rečju umetnik, bio je popularan širom nekadašnjeg jugoslovenskog prostora. Preminuo je 17. avgusta 2015. u Zagrebu, a trogodišnjica njegove smrti obeležena je krajem prošle nedelje u medijima u svim bivšim republikama SFR Jugoslavije. NJegov muzički rad obeležili su njegovi prijatelji i saradnici Đino Paoli, Serđo Endrigo, Žak Brel…, njegove pesme prevodili su i obrađivali mnogi izvođači, a sam je pisao za mnoge jugoslovenske muzike zvezde. Komponovao je muziku za televiziju, film i pozorište. U Hrvatskoj ga smatraju „najkompletnijim i najvažnijim kantautorom u povijesti hrvatske popularne glazbe čiju pjesničku profinjenost na glazbenoj sceni nije dosegao nitko“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari