Večeras mini-koncert na Skenderiji u čast Đorđa Balaševića 1Foto: Siniša Obrenić

Oproštajni koncert na Skenderiji u čast Đorđa Balaševića biće održan večeras u organizaciji Dnevnog avaza i Radija Stari Grad.

Kako prenosi Dnevni avaz, ideja je potekla od Fuada Čibukčića i Aide Feraget.

Pozvani su građani da večeras u 20 sati dođu na Skenderiju gde će biti održan mini-koncert a ako nisu u prilici da dođu, da izađu na balkone, prozore, te da dođu na Skenderiju, poštujući sve mere zbog epidemije korona virusa, zapale sveće i uz pesme Balaševića odaju počast čoveku koji je zadužio Sarajevo i njegove građane.

RSG će u svom programu pustiti nekoliko pesama koje će građani moći čuti sa razglasa na platou Skenderije.

Obaveza prema mlađim generacijama

Adnan Osmanagić, direktor RSG-a kaže da je Balašević veliki čovek i da nije dovoljno za njega reći da je bio samo pevač ili kantautor.

– Radi se o izuzetnom čoveku, on je mnogo više od pevača i kantautora. Mislim da to nije dovoljno da bi se nekome, ko nije upoznao lik i delo Đorđa Balaševića da mu se ustvari prenese dojam ko je ustvari on. To je jedna izuzetno važna ličnost za sve građane ne samo u Srbiji i Novom Sadu, nego u celom regionu. Mislim da je bio jedan od retkih koji je, u momentima kada su mnogi u najmanju ruku kalkulisali sa izjavama, da ne kažem da su se zdušno uključili u razne političke kampanje, kada smo mi bili u tom ratu kroz koji smo prošli, da je bio čovek koji je jasno izrazio svoje stavove. Imamo obavezu preneti mlađim generacijama, koje ne pamte to vreme, koje su se rodile nakon tih događaja. Imamo obavezu prema čoveku, pa tek onda prema muzičaru – kazao je Adnan Osmanagić.

Aida Feraget, jedna od organizatorica večerašnjeg okupljanja, kazala je za „Avaz“ da je tužna, kao i čitava regija, nakon što je objavljeno da je preminuo velikan Đorđe Balašević.

Legendarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je od posledica upale pluća na Kliničkom centru Vojvodina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari