Večeras počinju 27. Raške duhovne svečanosti 1

– Raške duhovne svečanosti ne mogu postojati bez interakcije sa publikom, zato se i nismo odlučili za online format, iako smo još u maju imali gotov program. Pored miliona snimaka na raznim online platformama koji su dostupni besplatno, veliko je pitanje koliko će ljudi pogledati baš vaš događaj i koliko će to uticati na njih.

Festival nije samo program. Festival su i ljudi, ambijent, boje, mirisi, osmesi, druženje. To se ne može digitalizovati, kaže za Danas umetnički direktor Raških duhovnih svečanosti koje se svečeano otvaraju večeras, posle prisilne jednogodišnje pauze, jer prošle gopdine zbog pandemije virusa korona nisu održale.

Ove godine od izložbe fotografija Brajana Rašića na početku festivala do koncerta Matije Dedića na zatvaranju, svako će pronaći nešto za sebe. Teme su zanimljive, program veoma raznovrstan, a neke od gostiju ovog leta možemo videti i čuti samo u Raški, ukazuje Bikša Barlov koji podseća dao vogodišnji vizual i slogan, „Biti, naravno“, na posredan način asociraju na čuveni Hamletov monolog.

– U našem slučaju dileme nema, nastavljamo da promovišemo vrhunsku kulturu i umetnost našeg prostora, ali i drugih kultura, poručuje Nikša Barlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari