Veliko interesovanje za predstavu „Monsieur Chasse ili Idemo u lov” teatra Zoran Radmilović 1Foto: Teatar Zoran Radmilović

Prva ovogodišnja premijera Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” naišla je na više nego dobar prijem publike, čemu svedoče smeh i aplauzi gledalaca kojim je nagrađen glumački ansambl zaječarskog tetara za izvođenje Fejdoovog komada „Monsieur Chasse ili Idemo u lov” u adaptaciji i režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

Opšti je utisak da je ovo komedija kakva nije skoro viđena u Zaječaru, jer je Spasoje Ž. Milovanović  komad jednog od najvećih francuskih komediografa Žorža Fejdoa, modernizovao u univerzalnu priču o muško-ženskim odnosima i stvorio autentičan žanr koji  je u odličnoj interpretaciji zaječarskih glumaca na komičan način zabavio publiku.

Ovaj vedar i veseo vodvilj karakterišu bogata scenografija i kostimi koje potpisuje Milica Bajić Đurov.

Veliko interesovanje za predstavu „Monsieur Chasse ili Idemo u lov” teatra Zoran Radmilović 2
Foto: Teatar Zoran Radmilović

– Ovakav vodvilj potreban je repertoaru teatra “Zoran Radmilović” pogotovo zato što je od podmlađivanja pozorišnog ansambla ovo prva večernja predstava u kojoj su gotovo svi glumci zajedno na sceni. –  ocenjuje umetnički rukovodilac pozorišta i jedan od glumaca u predstavi Miloš Đuričić koji se nada da će zaječarskog teatra sa ovom predstavom gostovati najpre po Timočkoj krajini, a zatim i po Srbiji.

Veliko interesovanje za predstavu „Monsieur Chasse ili Idemo u lov” teatra Zoran Radmilović 3
Foto: Teatar Zoran Radmilović

Osim Đuričića u komadu „Monsieur Chasse ili Idemo u lov” još igraju Vujadin Milošević, Ana Bretšnajder, Jelena Rajić, Gabrijel Bećarević, Predrag Grbić, Sanja Nedeljković, Branislav Mijatović i Miloš Tanasković. Prva repriza zakazana je za 17. mart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari