Ves Anderson u Veneciji dobija nagradu pred premijeru filma „The Wonderful Story of Henry Sugar“ 1Foto: EPA-EFE/Kristy Sparow / POOL

 

Reditelj Ves Anderson će na 80 Venecijanskom festivalu dobiti nagradu pod nazivom Cartier Glory to the Filmmaker, koja se dodeljuje „osobi koja je na vrlo originalan način doprinela savremenoj filmskoj industriji“.

Festival se održava od 30. avgusta do 9. septembra, a ceremonija dodele biće upriličena 1. septembra, pred premijeru njegovog najnovijeg filma The Wonderful Story of Henry Sugar.

U ovom Netfliksovom filmu, adaptiranom iz priče Roalda Dala, jedan bogataš čuje za gurua koji može da vidi bez korišćenja očiju i kreće da ga traži kako bi mogao da vara na kartama.

Uloge tumače Rejf Fajns, Benedikt Kamberbeč, Dev Patel, Ben Kingsli i Ričard Ajoade, a film traje 40 minuta i biće emitovan van glavne konkurencije.

„Ves Anderson je jedan od nekolicine reditelja čiji jedinstven i nepogrešiv stil može biti prepoznat iz samo jednog kadra“, rekao je Alberto Barbera, direktor Venecijanskog filmskog festivala.

Siril Vinjeron, predsednik i izvršni direktor kompanije Cartier International, rekao je: „Što svet više postaje opasno, ludo, nesigurno mesto, to više Andersonovi filmovi deluju kao bezbedno mesto kome se radujemo“.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari