Virtuelno otvaranje Novosadskih muzičkih svečanosti 21. aprila 1NOMUS Foto: Muzička omladina Novog Sada

Virtuelno otvaranje Novosadskih muzičkih svečanosti, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada najavljen je za sutra, 21. aprila u 20 časova.

Za večeras organizarori najavljuju svojevrsni festivalski Prolog, kao uvod u sadržaj jubilarnih 40. Novosadskih muzičkih svečanosti i programe koji su brižljivo birani u skladu sa sloganom „Betoven i Heroine“.

„Festival, otvaramo u 20 časova, snimkom s Nomusa 2018. kada su „Kvartet saks ofona Signum“, uz Vojvođanski simfonijski orkestar i britanskog dirigenta Timotija Redmonta, isto 21. aprila, izveli premijerno u Srbiji delo savremenog američkog stvaraoca Boba Micnera „Ritmovi Amerike“. Na Nomusu je ova kompozicija bila deo večeri pod nazivom „1492, dostignuća i otkrića“, posvećene američkim autorima i obeležavanju godišnjica čuvenih umetnika, između ostalih i 100 godina od rođenja Leonarda Bernstajna, pa je koncert počeo s tri plesne epizode iz Bernstajnove kompozicije On the Town“, navodi se u saopštenju Muzička omladina Novog Sada i dodaje da će i narednih dana nastaviti da emituju snimake s Nomusa i uglednih učesnika festivala.

Objašnjavaju da su se zbog vanredne situacije, u potpunosti prestrojili u virtuelni svet društvenih mreža i kanala, te u akcijama #BićeNOMUSa i #IOvoĆeProći ostali verni i sebi i ljudima koji ih prate.

Stoga smo ovog aprila, više nego ijednog drugog, na našim FB stranicama NOMUS Festival (Muzička omladina Novog Sada i MONS 021) skretali pažnju na najuspešnije koncerte, najinteresantnije izvođače, najveće zvezde svetske umetničke scene, koje smo imali i priliku i čast da proteklih decenija slušamo u okviru festivalskih koncerta – podsećanja na njih već traju pod nazivom #TheBestOfNomus i nastavljamo i dalje dogod traje vreme NOMUSa“, navode iz Muzičke omladine Novog Sada.

Dodaju i da su, zahvaljujući sveopštoj pandemijskoj solidarnosti, proteklih nedelja uspeli da novim snimcima obogate svoj YouTube kanal, posebno zahvaljujući dugogodišnjem medijskom pokrovitelju Novosadskih muzičkih svečanosti – Radio-televizija Vojvodine, kao i Akademija umetnosti u Novom Sadu, te individualnim potezima umetnika koji su gostovali na festivalu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari