Vizuelni identitet 15. Beogradskog festivala igre 1

Prikazivanjem promotivnog filma Mihajla Savića i izložbom fotografija u Skupštini grada Beograda predstavljen je vizuelni identitet 15. Beogradskog festivala igre koji će se pod sloganom „Prestonica” održati od 15. marta do 4. aprila 2018. godine.

Zaštitno lice jubilarnog BFI je balerina Bečke državne opere Gala Jovanović, koja do sada nije igrala na beogradskoj baletskoj sceni. Ona je, zajedno sa Aleksandrom Neškovim, balet majstorom i prvakom Baleta Opere u Atini, i nova dobitnica priznanja VIP poziva. Kostim je osmislila Angelina Atlagić, producent je Marko Maršićević.

Od 1. novembra počela je i prodaja karata za baletske predstave koje će se tokom 15. BFI igrati u Sava Centru. Aja Jung, direktor BFI, najavila je da su u selekciji jubilarnog festivala „nova ostvarenja, neke kompanije će po prvi put gostovati u ovom delu sveta, poput velikih baleta iz Hong Konga i Sidneja, a vratiće se i trupe koje smo silno želeli ponovo da vidimo u Srbiji”. U Centru Sava na 15. BFI nastupaće će Kompanija Dimitrisa Papajoanua, dobitnika Nagrade „Jovan Ćirilov“ 14 BF, sa postavkom „Veliki krotitelj”, premijerno prikazanom u maju 2017. u Onazisovom centru u Atini, čuvena izraelska trupa Vertigo, Balet Hongkonga, norveška kompanija Zero Visibiliti i Sidnejska kompanija igre. Na festivalu će gostovati i baletske kompanije iz Italije, SAD, Kanade, Holandije, Belgije i Danske. „Prestonice” 15 BFI biće Beograd i Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari