Vladimiru Živojinoviću nagrada za najbolju fotografiju u medijima 1foto Vladimir Živojinović

Glavnu nagradu i novčani iznos od 1.000 evra na nacionalnom konkursu za najbolju fotografiju u medijima Press Photo Srbija 2021 dobio je Vladimir Živojinović za reportažu „Rio Tinto“.

Svečano uručenje nagrada i otvaranje izložbe najboljih radova sa konkursa je večeras od 19 sati u Ustanovi kulture „Parobrod“.

Nagrade u ostalim kategorijama dobili su:u kategoriji Ljudi – Mitar Mitrović za reportažu “Avantura Beograd-Bar”; u kategoriji Portret – Sanja Knežević – za fotografiju “Aleksandar Jovanović Ćuta”; u kategoriji Sport – Andrej Isaković za fotografiju “Oreol nad Hamiltonom”; u kategoriji Sport reportaža – Marko Đurica za reportažu “Paraolimpijci”; u kategoriji Život – Stefan Stojanović za reportažu “Romantika je izgubljena – priča o propasti OFK Beograda”.

Žiri je pohvalio Anu Paunković za fotografiju “Straža”, a radio je u sastavu: Igor Rill, urednik Nacional Geographic Srbija, Marija Janković, urednica fotografije u magazinu „Vreme“, Predrag Uzelac, profesor sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, Dalibor Danilović, fotograf, Zvezdan Mančić, predsednik Centra za razvoj fotografije.

Pokrovitelj ovogodišnjeg konkursa je Ambasada Švedske u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari