Vraća se jedna od omiljenih britanskih serija 1Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Džon Kliz je najavio da će snimati novu verziju svoje popularne serije Fawlty Towers zajedno sa ćerkom Kamilom Kliz.

Njih dvoje će biti scenaristi i tumačiti glavne uloge oca i ćerke, dok serija prati kako se Bazil Folti snalazi u modernom svetu, a sve dok vodi hotel zajedno sa svojom ćerkom.

Klizovi će sarađivati sa Robom Rajnerom, a Džon Kliz je rekao da je prvi susret sa njegovim timom bio jedan od najboljih kreativnih sastanaka na kojima je bio.

Rajner, koji radi i na nastavku svog popularnog filma This is Spinal Tap, rekao je: „Džon Kliz je legenda komedije. Sama ideja o radu sa njim već mi mami osmeh na lice“.

Originalna serija Fawlty Towers imala je dve sezone sa po šest epizoda i smatra se jednim od najboljih komedija svih vremena, a 2019. proglašena je najboljim britanskim sitkomom.

Serija je dobila tri rimejka u SAD: 1979. kao Chateau Snavely, 1983. kao Amanda’s i 1999. kao Payne, ali sva tri puta bezuspešno. Kliz je 2009. rekao da neće biti više epizoda ove serije.

„Mislim da bi svi bili uzbuđeni kada bismo uradili novu seriju. Problem je, kada ste uradili nešto što svi smatraju veoma dobrim, kako da to nadmašite? Očekivanja su jednostavno prevelika.“

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari