„Vrat od stakla“ otvara „Dane Jagoša Markovića“ u Banjaluci u znak sećanja na velikog reditelja 1Foto: Nenad Petrović

Manifestacija „Dani Jagoša Markovića“ biće održana u Narodnom pozorištu Republike Srpske od petka 5. aprila do nedelje 7. aprila a otvoriće je poredstava „Vrat od stakla“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Mini festival „Dani Jagoša Markovića“, organizovalo je Narodno pozorište Republike Srpske u znak sećanja na prerano preminulog reditelja.

Predstava „Vrat od stakla“ Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića premijerno je izvedena 5. oktobra 2018. godine.

Gostovala je u Teatru Gavella u Zagrebu (2018) i učestvovala na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (2019), Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu (2019), Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu (2019), a izvedena je i van konkukrencije na završnoj večeri Mediteranskih pozorišnih svečanosti – Purgatorie u Centru za kulturu Tivat (2019).
Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci predstava Vrat od stakla dobila je dve nagrade: Dragan Mićanović je osvojio Nagradu „Veljko Maričić” za najbolju mušku ulogu za lik Ljube a Nagradu „Veljko Maričić” za najbolju epizodnu ulogu dobila je Vesna Trivalić za ulogu Svetlane. Nagradu na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu dobila je Jelisaveta Sablić za ulogu Bogdanke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari