Vukosavljević: Isidora Žebeljan bila je stvaralac velike magnitude 1Vladan Vukosavljević Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je telegram saučešća povodom smrti Isidore Žebeljan, u kome je naveo da je „Isidora bila muzički talenat i stvaralac velike magnitude“.

„Potresen vešću o iznenadnoj i preranoj smrti Isidore Žebeljan, u ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime, izražavam iskreno i duboko saučešće njenoj porodici, prijateljima, poštovaocima njenog dela i članovima SANU. Bila je muzički talenat i stvaralac velike magnitude, kreativna, inovativna i jedinstvena. Njena dela bila su prepoznata, izvođena i visoko cenjena na svim meridijanima i kod publike istančanog ukusa. Postala je savremeni klasik u neklasičnom maniru“, naveo je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević u telegramu.

Isidora će, kako je dodao Vukosavljević, ostati upamćena kao „jedan od korifeja srpske umetničke muzike s početka 21. veka i jedna od najznačajnijih kompozitorki u istoriji naše kulture“.

Brnabić: Bila je i ostaće najizvođeniji srpski kompozitor u svetu i nastaviće kroz svoja dela da predstavlja našu kulturu i umetnost

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari