Za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti: Branko Rosić lauteat Fondacije Tanja Petrović 1Foto: Nebojša Babić

Branko Rosić, novinar, muzičar i pisac, ovogodišnji je, deseti, dobitnik nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima Fondacije Tanja Petrović, kazali su iz ove fondacije.

 

Fondacija je najavila da će Rosiću nagrada biti uručena u utorak, 28. februara, u Jugoslovenskoj kinoteci.

– Branko Rosić, zamenik glavnog i odgovornog urednika Nedeljnika, nesvakidašnjom energijom, tokom više od četiri decenije osvajao je prostore kulture: najpre kao muzičar, zatim kao novinar koji objavljuje tekstove iz kulture u brojnim časopisima. Tokom karijere uradio je veliki broj intervjua od Lepe Lukić do Joko Ono, od Morisija do Ju Nesbea, Milene Marković, Irvina Volša i Frederika Begbdea – kazali su iz Fondacije Tanja Petrović i podsetili da je Rosić do sada obajvio tri romana: „A tako je dobro počelo“, „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ i „Dolazak matadora“.

Inče, Fondacija je osnovana u znak sećanja na prerano preminulu Tanju Petrović koja je kao novinar, urednik i autor u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu, svoj profesionalni život posvetila ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju.

Dosadašnji laureati su Milan Vlajčić, Žikica Simić, Bojana Andrić, Petar Peca Popović, Teofil Pančić, Ivan Medenica, Seecult portal za kulturu, Goranka Matić i Boris Miljković .

Osnivči Fondacije Tanja Petrović su: Antonela Riha, Borut Vild, Vojka Pajkić Đorđrvić, Katarina Španić Ostojić, Olivera Milošević, Srdan Golubović i Tamara Pupovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari