Negotin: AKUD “Floričika” iz Jabukovca izabran za učešće na republičkoj smotri u Kličevcu kod Požarevca 1Foto: Centar za kulturu Zaječar

U selu Kličevac kod Požarevca, od 23. do 25. juna biće održana Republička smotra folklornih ansambala sela Srbije –SFAS, na kojoj će nastupiti i AKUD “Floričika” iz negotinskog sela Jabukovac.

Ovo kulturno- umetničko društvo za nastup na republičkoj smotri selektovano je na 14. Međuokružnoj smotri seoskih folklornih ansambala u koreogtrafisanom folkloru “Potekla voda studena”.

Prvi put je Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru “Potekla voda studena” bila manifetacija sa koje su selektovani ansambli za republičku smotru.

U konkurenciji je bilo deset kulturno umetničkih društava sa područja Borskog i Zaječarskog okruga, sa oko 300 učesnika.

Selektor Centralnog saveza amatera, Zoran Katić, odredio je da ovaj deo Srbije na Republičkoj smotri folklornih ansambala sela Srbije, predstavljaju AKUD “Floričika” iz Jabukovca, “Sloga” iz “Vražogrnca i “Đorđe Genčić” iz Velikog Izvora.

Republička smotra biće održana od 23. do 25. juna u Kličevcu kod Požarevca.

AKUD “Floričika” na vlaškom jeziku cvetić osnovano je 1970. godine i od tada je autentični čuvar tradicije Vlaha.

Ovo društvo je višestruki pobednik “Susreta sela” i nosilac brojnih opštinskih i republičkih priznanja i čine ga ne samo folklorni ansambli, već i pevačke i grupa koje glumi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari