Za vikend počinju 38. „Borini pozorišni dani“ 1

Od 21. do 26. oktobra na sceni Doma vojske u Vranju biće održana 38. manifestacija „Borini pozorišni dani“ na kojoj će biti vranjanskoj pozorišnoj publici biti predstavljeno šest pozorišnih predstavamatičnog i pozorišta iz drugih gradova.

Ovu regionalnu manifestaciju otvara 21. oktobra, premijerno izvodjenje predstave „Božji ljudi“ po motivima proze Borisava Stankovića, u adaptaciji Milice Kostić i režiji Nataše Radulović, u izvodjenju matičnog ansambla.

Kruševačko pozorište i Art teatar u Vranju će izvesti predstavu Dimitrija Kokanova „I svaki put kao da je prvi“ i režiji Jovana Tomića. Narednog dana Beoart u koprudkciji sa Bitef tetarom gostuje sa ostvarenjem „Severoistok“ u režiji Jane Maričić. „Maslačak i retard“ u režiji Mirjane Karanović, je predstava koja će biti izvedena 24. oktobra. Potom sledi predstava „Banović Strahinja“ u režiji Nebojše Bradića, a potom i gostovanje Narodnog pozorišta iz Užica sa ostvarenjem po tekstu Ognjena Obradovića „Kako održavati fikus“ u režiji Vranjanca Juga Djordjevića.

Karte za 38. „Borine pozorišne dane“ prodaju se na blgajni Doma vojske u Vranju a pojedinačna cena za svaku predstavu je 500 dinara. Komplet košta 2.000 dinara.

– Lokalna samouprava intenzivno radi na završetku rekonstrukcije zgrade pozorišta, koja je pre šest godina stradala u požaru. Imamo podršku predsednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić. U toku je druga faza rekonstrukcije, nakon čega ćemo krenuti sa opremanjem. Naši napori na poboljšanju kulturne scene, ogledaju se i u činjenici da je budžet ovogodišnjeg festivala najviši u poslednjih pet godina, i iznosi preko dva miliona dinara. Grad Vranje izdvaja 1,5 milion dinara, a preostali deo partneri i prijatelji festivala, koji su udvostručili svoja davanja u odnosu na prethodnu manifestaciju – rekao je na press konferenciji Organizacionog odbora, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Šestu godinu za redom manifestacija revijalnog karaktera održava se na nedekvatnoj sceni sale Doma vojske u Vranju, jer je i dalje u toku obnova zgrade pozorišta koje je izgrelo jula 2012. godine u podmetnutom požaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari