Zadužbina "Milan Mladenović" raspisuje konkurs za Nagradu sa imenom čuvenog rokera 1Foto: Pixabay/Skitterphoto

Ako bih rekao kako zamišljam pobjedničku pjesmu, onda bih vam previše rekao, ili bih vas skrenuo na krivi put da ispunjavate moje želje. Pokvario bih taj efekt iznenađenja… Dakle, prijavi svoju stvar! Pogotovu vi mladi koji ste možda nesigurni u sebe – budite iskreni, pustite da pjesma izađe iz vas. Iznenadite me… Ugodno! – tim rečima je Zoran Stajčić, glavni urednik portala „Ravno do dna“, pozvao muzičare da prijave svoju pesmu na konkurs za Nagradu „Milan Mladenović“ 2021.

Konkurs za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije biće raspisan 1. a otvoren do 30. juna. Nagrada će biti dodeljena po treći put na svečanosti 21. septembra, na dan Mladenovićevog rođenja. Tradicionalno je dodeljuje Zadužbina „Milan Mladenović“, na osnovu odluke stručnog žirija koji ove godine čine: Damir Urban, frontmen benda Urban & 4, i pomenuti Stajčić iz Hrvatske, Kiril Džajkovski, muzičar iz Severne Makedonije, i iz Srbije Ivan Fece Firči, nekadašnji bubnjar EKV-a, i Katarina Epštajn, urednica RTS tematskog kanala „Rokenroler“, autorka emisije Pop Karusel (Radio Beograd 1).

Damir Urban takođe je pozvao muzičare da pošalju svoju pesmu i uđu u konkurenciju za Nagradu rečima: „Dragi autori i izvođači, drage kolege glazbenici, vaše gitare, taj suludi vremeplov, okrenite prema budućnosti i donesite zvuk koji tek dolazi! Donesite nam nešto novo, svježe i iskreno! Nakon što se vaša pjesma zavrti prvi put u eteru, svijet mora postati bolje mjesto. Ništa više neće biti isto.“

Katarina Epštajn je ukazala da je konkurs otvoren za sve umetnike u regionu koji su u svom muzičkom i pesničkom izrazu inovativni, energični, maštoviti, drugačiji.

– Radujemo se pesmama i sigurni smo da će Nagrada ove godine ispuniti standarde koje je veliki umetnik Milan Mladenović postavio – kazala je Epštajn.

Nagrada je uspostavljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svojstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića. Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom „D.E.P.R.A“, a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom „Daj mi sve“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari