Zaječar: Počinje nova pozorišna sezona 1Foto: Promo

Nova pozorišna sezona u zaječarskom teatru počinje predstavom „Bliži nebu“ autora i reditelja Željka Hubača, uz neophodne mere zaštite od korona virusa.

Premijerom ove kamerne predstave Narodno pozorište „Zoran Radmilović“ započelo je prošle jeseni novu pozorišnu sezonu. „Bliži nebu“ je komad o ljudima koji u psihijatrijskoj bolnici igraju osobe koje nikada nisu postali.

Uz glumce ansambla zaječarskog pozorišta Vujadina Miloševića, Miloša Tanaskovića, Gabrijela Bećarevića, Branislava Mijatovića, Viktorije Arsić, Ane Bretšnajder i Predraga Grbića, u ovoj kamernoj predstavi kao gost igra Zoran Karajić.

Ovaj nagrađivani komad Željka Hubača do sada je izvođen u Srbiji, Bugarskoj i Ruskoj Federaciji, a u Zaječaru ga je na scenu postavio autor, kome je ovo četvrta režija u srpskim profesionalnim teatrima.

U znak zahvalnosti za nesebično zalaganje u borbi protiv pandemije Covid -19, zaječarsko pozorište poklanja predstavu zdravstvenim radnicima. Monodrama Čučuk Stana – Srpkinja i Grkinja” u tumačenju Nataše Petrović, nakon uspešnog učešća na pozorišnim festivalima tokom leta, biće odigrana na sceni zaječarskog teatra u sredu 15. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari