Zaječar: Programom “Pesma na dar” nastavljen 36. Festival mladih pesnika 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U Radul begovom konaku je nastavljen 36. Festival mladih pesnika programom „Pesma na dar“ u okviru koga su predstavljeni radovi članova udruženja osoba sa invaliditetom i lica sa posebnim potrebama.

U nastavku Festivala održana je promocija negotinskih časopisa „Buktinja“ i „Bibliopis“ o kojima su govorili profesor srpske književnosti na Univerzitetu u Nišu, književni kritičar Goran Maksimović, kao i autori Saša Skalušević i Vlasta Mladenović.

U programu je učestvovala i pesnikinja iz Beograda Iskra Peneva, koja je govorila svoje stihove i predstavila prevode makedonskih i slovenačkih pesnika, čija je poezija objavljena u „Bibliopisu“.

U okviru programa predstavljen je i portret pesnika Dejana Aleksića, jednog  od najznačajnijih savremenih srpskih pesnika, koji je osvojio mnogobrojne nagrade. Pored autora o njegovom stvaralaštvu govorili su Marjan Čakarević i Milorad Gavrilović.

Festival se nastavlja danas u OŠ „Desanka Maksimović“ gde će od 12 sati biti predstavljeni radovi učenika osnovnih i srednjih škola Zaječara i Boljevca, a od 18 u Radul begovom konaku biće promovisan čaopis „Književne novine“. Sat kasnije biće promovisana antologija izabnih pesama 38 savremenih norveških pisaca „Nekršteni fjordovi“, a od 20 sati biće predstavljena knjiga „Autohipnoza“ autora Đorđa Despića.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari