Zaječarska „Lepotica i zver“ po oceni dečijeg žirija, najbolja predstava na „Malom Joakimu“ 1Foto: Pozorište Zaječar

Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ posle 11 godina pauze učestvovalo je na 14. Festivalu za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Malom Joakimu“ i osvojilo dve nagrade.

Zaječarska predstava „Lepotica i zver“ rađena po tekstu i u režiji Željka Hubača, prema oceni dečijeg žirija ovog prestižnog festivala, najbolja je predstava „Malog Joakima“ ove godine.

Predstavi zaječarskog teatra pripala je i specijalna nagrada za masku stručnog žirija festivala.

Reditelj Branko Popović, glumci Bojan Jovanović i Nikola Milojević bili su kao stručni žiri jednoglasni da specijalna nagrada za masku pripadne Milanu Vujiću za predstavu „Lepotica i zver“.

-Svedenim rešenjem Milan Vujić napravio je masku koja na sceni izgleda vrlo realistično i koja ni u jednom trenutku ne remeti glumačku igru glavnog junaka, već mu pomaže da dočara svoj lik – navodi se u obrazloženju žirija.

Inače, u proteklih nedelju dana festivalska publika „Malog Joakima“ u Kruševcu, mogla je da pogleda predstave profesionalnih pozorišta iz Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Pirota, Kragujevca i Leskovca.

Festival za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije “Mali Joakim” večeras se  završava predstavom “Šarobni pasulj” Šabačkog pozorišta koja se igra u čast nagrađenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari