Foto: Narodno pozorište Timočke Krajine "Zoran Radmilović" Zaječar

Budući da je ova ljubavna melodrama sa komičnim elementima ispunila je sva očekivanja gledalaca prepuna sala Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ odjekivala je od dugotrajnog gromoglasnog aplauza.

Tema partnerskih odnosa i njihove tamne strane, toliko prisutne u našim životima, a vidljivo odsutne s pozorišnih repertoara, podstakla me je da budem uporna u nameri da poznatu dramu Patrika Marbera „Closer“ ili kako smo je mi preveli – „Bliskost“, postavim na scenu s generacijski bliskom glumačkom ekipom, objašnjava rediteljka Snežana Udicki, ističući da junaci predstave u sebičnoj želji dobiju više nego što imaju i što ih čini srećnim, na kraju izgube sve što imaju.

-Naša predstav na ironičan način pokazuje današnje shvatanje ljubavne veze i postavlja možda najbitnija pitanja a to su – zašto se plašimo bliskosti, da li je uopšte moguća potpuna bliskost i ako jeste koliko može da traje? – navodi rediteljka.

Bliskost je inače prva režija Snežane Udicki u zaječarskom pozorištu i da je saradnja sa glumcima i kreativnim timom bila toliko dobra, da joj se činilo da sarađuje sa „drim timom“. Alisu, Dena, Larija i Anu tumačili su Ana Bretšnajder, Miloš Đuričić, Miloš Tnasković i Nataša Petrović. Saradnik za scenski pokret i koreografiju Petar Pjer Rajković doprineo je da „Bliskost“ postane pravi spektakl , a ne obična verbalna drama .Ako se tome dodaju efektna scenografiija Mirka Stokića,kostimi Snežane Kovačević, fotografije Tatjane Galić Zetović i dizajn video materijala Pavla Kunovčića dobija se celina jedne fenomenalne predstave.

Povezani tekstovi