"Žanki u čast" od 1. do 4. novembra 1

U Rabrovu, zavičajnom mestu naše glumačke dive Žanke Stokić, koja je ovde provela veći deo detinstva i rane mladosti, biće održane 17. po redu, Pozorišne svečanosti „Žanki u čast od 1. do 4. novembra.

U Maloj sali biće otvorena i stalna postavka izložbe „Velikani srpskog pozorišta“. Dom kulture u Rabrovu, nakon kompleksnih arhitektonskih i građevinskih zahvata, postao je toliko reprezentativan, da s pravom nosi naziv hrama kulture ovog dela Braničevskog okruga.

– Izuzetno sam ponosan onim što smo učinili za Dom kulture u Rabrovu. U poslednjih 50 godina praktično nisu preduzeti nikakvi građevinski zahvati da se ova, najznačajnija državna zgrada u Rabrovu, sačuva, izjavio je tim povodom predsednik Opštine Kučevo Novica Janošević koji je podsetio da se pre samo tri godine, krov Doma praktično urušavao.

– Kada sam tada obećao da će se sve renovirati, malo ko mi je verovao. Međutim, kako se iz priloženog može videti, sve što je rečeno pretočeno je u delo. Dom kulture u Rabrovu danas je reprezentativni objekat, na takvom nivou da u njemu ponosno možemo ugostiti najznačajnija domaća i strana imena pozorišne, likovne i književne umetnosti, ne samo iz naše zemlje, već i iz inostranstva. Predstojeće 17. Pozorišne svečanosti „Žanki u čast“ biće održane u jednom izuzetno kvalitetnom objektu i ja sam iskreno zahvalan, pre svega Rabrovcima, a posle i svima ostalim koji su dali svoj doprinos da se ovaj grandiozni poduhvat i ostvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari