Zašto filmske zvezde ovih dana govore o Andrei Rajzboro i filmu „To Leslie"? 1Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Ukoliko niste čuli za film To Leslie, ne krivimo vas, ali kako to da su to ostvarenje i glavna glumica Andrea Rajzboro dobili pohvale i preporuke za nominaciju za Oskara od mnogih filmskih zvezda?

Prvo je na jednoj tribini sa ovom glumicom Kejt Vinslet njenu ulogu nazvala „jednom od najboljih uloga koju je videla u životu“, a potom je Gvinet Paltrou rekla da Rajzboro „zaslužuje svaku nagradu koja postoji i sve one koje nisu ni izmišljene“.

Na to se nadovezala i Kejt Blanšet, koja je rekla da je uloga Rajzboro jedno od najboljih zanemarenih glumačkih ostvarenja u godini za nama, a potom je i Barak Obama izmenio svoju listu najboljih filmova 2022. godine da bi uključio To Leslie.

Pohvale kolega nisu neuobičajene, ali, s obzirom na to da je u pitanju indi film i glumica koja, iako je poznata, nije baš na listi trenutno najtraženijih, mnogi su se upitali zašto baš taj film i zašto baš ta glumica.

U pitanju je film na osnovu istinite priče o samohranoj majci koja je dobila novac na lutriji i potom ga potrošila veoma brzo. Pratimo njenu sudbinu godinama kasnije, dok pokušava da ponovo izgradi svoj život.

Ovaj film imao je ograničen bioskopski život i zaradio je veoma male pare, a sam reditelj Majkl Moris rekao je da nemaju budžet za reklamu. Međutim, poznati su nastavili da ga reklamiraju.

Glavni trenutak kada su svi čuli za njega je kada ga je na svom Instagram nalogu preporučila Gvinet Paltrou, a osim do sada pomenutih zvezda, pozitivne reči uputili su još i: Šarliz Teron, Edvard Norton, Ejmi Adams, Kortni Koks, Demi Mur, Dženifer Aniston, Džejn Fonda i drugi.

 

Oni koji ne veruju u kolegijalnost i nekoristoljubivost istakli su da Rajzboro predstavlja agencija CAA, koja ima puno sredstava kojima bi „ubedila“ holivudsku elitu da agituje za ovaj film.

Ta „kampanja“ je počela u decembru, a intenzivirala se u prethodnih nekoliko dana. Neki će istaći i to da je glasanje za nominacije za Oskare bilo od 12. do 17. januara.

Bez obzira na to da li je ova preporuka došla do onih koji odlučuju o nominacijama i da li će se ime Andree Rajzboro naći na listi nominovanih glumica, film To Leslie svakako vredi pogledati, a to važi i za dobar deo njene filmografije.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari